Cum identifici sursele de poluare a aerului în casă

Te gândești cu groază la sezonul alergiilor ce stă să vină? Sau, poate ai dureri de cap de când ți-ai cumpărat noul covor? Aceste probleme și simptomele asociate lor ar putea fi din cauza aerului în casă. Casele pot genera o cantitate surprinzătoare de poluare a aerului interior. Chiar și micile schimbări din jurul casei, cum ar fi un nou animal de companie sau solvent de curățare, pot avea un impact semnificativ asupra calității aerului (și a sănătății noastre).

De fapt, acest lucru ți se poate întâmpla nu doar acasă. Nu știu dacă ai auzit despre așa numitul Sindrom al clădirilor bolnave. Acest termen a fost adoptat de Organizația Mondială a Sănătății în 1982, iar potrivit OMS, simptomele generate de acest sindrom se pot agrava dacă petrecem prea mult timp într-o clădire „bolnavă”, sau dimpotrivă, pot dispărea imediat ce persoana părăsește clădirea respectivă.

Acest sindrom este recunoscut ca fiind responsabil de reducerea treptată a productivității și a nivelului de calitate a vieții.

Aerul pe care îl respirăm depinde de un echilibru foarte delicat al câtorva ingrediente cheie, și mulți dintre noi nu ne dăm seama că, chiar și prin acțiuni minore, cum ar fi păstrarea ușilor închise sau folosind un nou tip de produs de curățare, acest echilibru poate fi complet perturbat. Acest lucru poate duce la dureri de cap, somnolență, strănut, și chiar mai rău.

Calitatea aerului din acasă reprezintă o problemă pe care mulți dintre noi abia începem să o conștientizăm, sau ar putea fi ceva cu care familia ta s-a tot luptat de o lungă perioadă de timp. Oricum ar fi, primul pas spre remedierea problemei este identificarea sursei de poluare.

În episoadele următoare voi expune câteva sfaturi privitoare la modul în care vă puteți da seama care este sursa de poluare din casă și ce puteți face în direcția asta.

Mulțumesc pentru timp și ne revedem curând 🙂

Un comentariu la „Cum identifici sursele de poluare a aerului în casă”

Lasă un comentariu