Surse majore de poluare în casa noastră

Salut, revin cu partea a doua, în care voi împărtăși cu tine câteva idei privitoare la modul în care îți poți da seama care este sursa de poluare din casă iar în următoarele zile îți voi da sfaturi și despre ce poți face în direcția asta.

Sursele de poluare sunt nenumărate, însă cele mai frecvente sunt:

1. Aer exterior

2. Sistem de ventilație sau aerisire neadecvată

3. Schimbări sau renovări recente în casă

4. Praf

1. Aerul din exterior

Nivelurile de poluare pot fluctua pe parcursul fiecărui sezon și în fiecare zi. Astăzi există nenumărate soluții accesibile tuturor pentru a monitoriza calitatea aerului in casă, senzorii de monitorizare a calității aerului au capacitatea de a monitoriza calitatea aerului în casă sau in exterior, iar dacă vrei să vezi care este calitatea aerului într-un alt oraș sau chiar în altă parte a lumii, ai disponibile nenumărate aplicații.

Este posibil să observi că numărul particulelor de polen crește în timpul primăverii, sau poate că în timpul orelor de vârf există mai mult smog afară. Nu poți controla poluarea în aer liber, dar ar trebui să știi că aceasta poate avea un impact semnificativ nedorit asupra calității aerului interior într-o anumită măsură. Asta înseamnă că, atunci când deschizi uși și ferestre, s-ar putea să introduci în casă mai mult decât aer proaspăt – ci poluanți dăunători sănătății și stării tale de bine. Prin păstrarea ușilor și ferestrelor închise atunci când calitatea aerului exterior este slabă, puteți reduce această sursă de poluare.

2.Ventilație slabă

Poluanții pot apărea în cazul în care sistemul de ventilație sau nivelul de aerisire în casa ta este slabă, sau structura casei tale are fisuri. Izolându-ți corespunzător casa și

făcând-o mai eficientă din punct de vedere energetic poate ajuta la împiedicarea poluării exterioare să intre în interior. Dezavantajul este că atunci și poluarea interioară ar putea fi blocată în interior. De aceea, dacă optați pentru o izolare a casei și nu numai, este important să folosiți și o soluție de purificare a aerului.

3.Renovări sau schimbări recente în casa

Schimbările recente din casa ta pot afecta calitatea aerului. Din păcate, alergiile pot fi declanșate de elemente ce nici nu-ți trec prin minte, sau chiar de prietenul tău blănos . Fii atent la orice renovare în casă sau mici modificări care ar putea să îți genereze o stare nepotrivită sau ciudată. Ți-ai luat recent un nou animal de companie? Microparticulele de mătreață sau blana acestora pot contribui la poluarea aerului interior, deoarece alergenii generați de animale de companie pot rămâne în aer (și se pot lipi de lucrurile din casă) mai mult decât praful sau alte tipuri de alergeni . Dacă ți-ai cumpărat covoare noi, mobilier nou, saltele noi, chiar și aparate aparatele electrocasnice, pot emite toate compuși organici volatili (COV), într-un proces cunoscut sub numele de off-gazare.

Este destul de comun ca oameni să creadă că, dacă există poluarea aerului în casa lor, probabil vine din afara . Adevărul este că nu este neapărat cazul.

Voi enumera mai jos 5 surse considerate responsabile pentru poluarea aerului interior:

1. Plante – Stai, ce??? Plantele nu ar trebui să curețe aerul? Ei bine, asta este adevărat într-o oarecare măsură, dar cu excepția cazului în casa ta sunt mulțime de plante, atunci este probabil ca acestea să nu aibă neapărat un impact pozitiv pentru aer. Unele plante ajută la purificarea aerului, dar în cazul în care au flori acestea încep să împrăștie polenul, iar acesta ar putea acționa ca un declanșator de alergii și să se adauge la ceilalți poluanți prezenți, ducând astfel la deteriorarea indicelui general de calitate a aerului (AQI)

2. Odorizante de aer – va părea un pic ironic atunci când afli că aceste elemente parfumate frumos mirositoare ar putea fi de fapt emite COV dăunător pentru aer. În ciuda mirosului lor plăcut, odorizante de aer sunt ceva ce ar trebui să iei în considerare pentru a elimina din casă, dacă locuiești cu cineva care are eventuale afecțiuni alergice sau de respiratorii.

3. Materiale decurățenie – Din nou, acestea sunt elemente pe care le-ai cumpărat, probabil, pentru a ajuta la menținerea casei tale într-o perfectă stare de prospețime și curățenie. Deci, cum ți se pare faptul că acestea pot fi practic un factor poluant? Acestea sunt bune la uciderea germenilor și emiterea de mirosuri plăcute, dar cele mai multe materiale de curățenie folosesc substanțe chimice dure, care emit de asemenea COV. Merită să folosiți mai multe produse de curățare naturale care să vă păstreze atât casa, cât și aerul pe care îl respirați într-o perfectă stare de armonie.

4. Podele – Ți-ai renovat recent casa? Dacă da, noile materiale utilizate pentru a schimba și monta noul parchet sau gresia, pot fi motivul pentru care vă confruntați cu dureri de cap și/sau aveți proleme cu somnul și nu vă odihniți cum trebuie. Mulți oameni nu realizează că materialele de construcție folosite pentru construcția sau renovarea caselor pot emite poluanți care de multe ori irita căile respiratorii ale oamenilor, ducând la afecțiuni respiratorii poate chiar grave.

5. MucegaiAcest lucru, probabil, nu este ceva ai adus în casă în mod intenționat. Cu toate acestea, în cazul în care există prea multă umiditate în casa ta, sporii de mucegai se vor dezvolta în voie și va duce la o creștere rapidă a acestor colonii . Se poate ascunde în multe locuri diferite, inclusiv în praf.

4. Praf

Praful este cunoscut pentru acumularea pe suprafețe greu accesibile și este compus din multe particule iritante (inclusiv polen, mătreață de animale, particule de fum, pământ… numește-le tu). Păstrarea casei fără praf reprezintă o adevărată provocare, dar cel mai important este să te asiguri că aceste particule nu plutesc continuu prin aer.

Iată o listă rapidă de locuri ce trebuie frecvent și atent curățate pentru a vă asigura că sunt fără praf:

  • Ramele ușilor și ale ferestrelor
  • Ventilatoarele de tavan
  • Ramele de pat
  • Decorațiunile și tablourile
  • Dedesubtul mobilierului

Dacă ești încă cu mine😊, îți mulțumesc pentru atenție, și voi reveni pe 1 Februarie cu idei despre ce poți face în a-ti transforma casa într-un loc lipsit de poluanți.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: