Cum să dormim mai bine noaptea?

Cum poate un purificator de aer Teqoya curata aerul si sa imbunatateasca calitatea somnului? Perioadele in care dormim reprezinta mai mult de o treime din viata noastra, fiind un proces esential si involuntar fara de care nu putem functiona eficient. În timpul somnului, organismul se repară, se regenerează și se recuperează. Sa avem un somn bun este la fel de important ca menținerea unei rutine consecvente de exerciții fizice și a unei diete bine echilibrate. Cu toate acestea insa, majoritatea adulților nu dorm suficient în fiecare noapte. Dacă acest lucru vi se aplică, iată care sunt beneficiile unui somn mai bun și câteva sfaturi!

Un somn mai bun și avantajele sale

Cheia somnului fără probleme este că este de bună calitate. Cantitatea de somn de care are nevoie fiecare persoană este diferită. Cu toate acestea, American Sleep Foundation recomandă ca adulții sănătoși să doarmă șapte până la nouă ore pe noapte. Iar bebelușii, copiii și adolescenții au nevoie de și mai mult pentru a-și ajuta creșterea și dezvoltarea.
Neglijarea somnului nu numai că ne afectează performanța la locul de muncă, dar reprezintă de asemenea, un risc semnificativ pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Lipsa somnului (insomnia) poate duce nu numai la oboseală fizică și imunitate slăbită, ci și la riscul de a dezvolta anumite boli, cum ar fi accidente vasculare cerebrale, diabet, hipertensiune arterială etc.
Un studiu publicat de “Medical News Today” arată că o bună calitate a somnului îmbunătățește capacitatea de concentrare si productivitatea uni individ. Somnul este un proces vital pentru creierul nostru, in actiunea sa de a consolida amintirile și de a procesa informația în mod eficient. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă grija pentru un somn bun, factor ce ne va ajuta la reglarea tensiunii arteriale, reducând astfel riscul de a dezvolta boli de inimă. Prin urmare, este esențial să prioritizăm somnul de calitate ca parte a rutinei noastre generale de sănătate și bunăstare.
În cele din urmă, un somn mai bun poate ajuta adulții să-și îmbunătățească sistemul imunitar, să prevină tulburările de dispoziție și chiar să piardă în greutate.

5 sfaturi pentru a dormi mai bine noaptea:

Somn lin cu Teqoya
 1. Formeaza-ti un obicei de a dormi suficient si devreme
  Mergi la culcare în același timp, inclusiv în weekend. Acest factor ajută la reglarea ceasului intern. De asemenea, nu neglija somnul de pranz: acest obicei este benefic si recomandat de catre toti medicii.
  Încearca să nu iei stimulente precum somniferele, ori alcoolul, nicotina, cofeina…. etc.
 2. Ai grijă ceea ce mâncii și ce bei.
  Evita mesele grele cu două până la trei ore înainte de somn.
  Efectele stimulatoare ale nicotinei și cafeinei pot rămâne în organism timp de trei până la cinci ore, iar pentru unele persoane, până la 12 ore, ceea ce poate interfera semnificativ cu somnul. Și, deși alcoolul te poate face să te simți somnolent inițial, îți poate perturba ciclul de somn, făcându-te de cele mai multe ori să te trezești în timpul nopții.
 3. Evită exercițiile fizice intense înainte de culcare
  Includerea activității fizice în rutina zilnică poate ajuta la reducerea anxietății, la ameliorarea stresului și de asemenea ajuta in a avea un somn mai bun. Cu toate acestea insa, evita exercitiile fizice intense cu doua pana la 3 ore inainte de culcare. Exercitiile fizice cresc productia de adrenalina in organism si perturba ciclurile de somn.
 4. Elimină ecranele din dormitor
  Acorda o mare atenție prezenței gadgeturilor și echipamentelor electronice in dormitor, cum ar fi computere, smartphone-uri, tablete, tv… Lumina albastră emisă de ecranele acestor dispozitive suprimă producția de melatonină, un hormon care ajută la reglarea somnului, iar acest fapt poate avea un impact negativ asupra calității somnului. Este recomandat să ne abținem de la folosirea acestui tip de dispozitive cu două până la trei ore înainte de culcare.
  De asemenea, încearcă să elimini factorii distractivi din dormitor. Cel mai bine este să te uiți la televizor într-o altă cameră.
 5. Purifică aerul din dormitor
  Calitatea aerului din casa poate fi de 5 până la 10 ori mai poluată decât aerul de afară. Aerul din interior poate conține mulți poluanți și pericole pentru sănătate. Provenienta acestor surse de polluanti este foarte diversa: aerul de afara, microorganisme, fum de țigară, produse de curățenie, surse de incalzire mobilier sau parchet, electronice, etc…
  Este bine stiut faptul ca ne petrecem aproximativ 80% din timp în interior. Astfel, suntem adesea expuși la diverși poluanți, pe care ii inhalam prin respirație și piele, acestea provocându-ne adesea diverse stari precum tuse, strănut, ori senzație de oboseală atunci când ne trezim. Mai mult decât atât, dormitorul este unul dintre locurile în care petrecem cel mai mult timp. Deci, aerul trebuie să fie sănătos: aerul fără poluanți ne ajută să respiram mult mai bine, ducând astfel la un somn mai bun. In consecinta, nu uita: Purificator de aer Teqoya curata aerul.

3 beneficii dovedite ale somnului cu un purificator de aer

 1. Reduce alergenii
  Aproximativ 1 din 4 persoane suferă de o alergie. Aceste persoane sunt de două ori mai susceptibile de a avea probleme de somn decât cele fără alergii: 73,5% dintre adulți și 65,8% dintre copiii cu alergii nu au un somn de calitate. Este bine stiut faptul ca poluantii pot declanșa alergii care cauzează diverse probleme de sănătate si evidend că afectează somnul. Tusea frecventă, strănutul, nasul înfundat… sunt cele mai frecvente simptome de alergie care pot determina duce la o noapte nedormită.
 2. Eliminarea tuturor poluanților atmosferici
  Da, este totuși esențial să vă aerisiți spațiile închise deschizând ferestrele timp de 10 până la 15 minute dimineața și seara, mai ales dacă faceți renovări interioare sau curățenie. Cu toate acestea, un purificator de aer accelerează îndepărtarea particulelor din aerul interior, cum ar fi praful, polenul, matreata de animale, virusi, etc….. Purificatoarele de aer pot reduce șansele de a capata anumite probleme de sănătate cauzate de poluanții din interior.
  Un memento rapid: expunerea la poluanți poate declanșa infecții respiratorii, probleme neurologice sau simptome agravate la persoanele cu astm.
 3. Poate reduce sforăitul
  Sforăitul poate avea un impact negativ atât asupra calității somnului tau, cât și asupra somnului partenerei/partenerului si apare atunci când fluxul de aer pe gură și/sau nas este blocat.
  Și da! Dormitul pe o parte este adesea recomandat pentru a reduce sforăitul, deoarece această poziție ajuta respirația pe nas, mai degrabă decât pe gură. Insa o soluție suplimentară ar putea reprezenta si prezentul unui purificator de aer in dormitor: aerul curat poate ajuta poate ajuta respiratia eliminand factorii poluanti ce irită căile respiratorii superioare, ducând la nas înfundat, ori gat inflamat.
  Astfel un purificator de aer indeparteaza poluantii care cauzeaza aceste simptome. Rezultatul: vei sforăi mult mai puțin și vei dormi mai bine.
  Fiind foarte silențios, puteți dormi fara problem lângă purificatorul de aer TEQOYA fără a vă teme de perturbarea zgomotului. Din punct de vedere al performantei, acestea elimina 99,9% din particulele din aer din locuinta ta: praf, polen, virusuri, mucegaiuri vor fi istorie……….

Somnul meu s-a îmbunătățit foarte mult de când mi-am cumpărat purificatorul TEQOYA. Sufăr de apnee și sforăi foarte tare. Dar am observat o reducere semnificativă a sforăitului și apneei mele de când am început să folosesc dispozitivul. Prin urmare, noaptea este mai odihnitoare și mă simt mai bine dimineața. Am recomandat TEQOYA tuturor prietenilor mei. Rareori am fost atât de mulțumit de o achiziție!

– Domnul Tim, Franta

Respiră aer sănătos și dormi în cele mai bune condiții cu purificatoarele TEQOYA!

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: