Sustenabilitatea – o preocupare tot mai importantă a marilor companii

Noua solutie de filtre pentru CTA este importata in Romania de catre Nanovator Solutions SRL. Aceasta solutie a ajutat compania Philip Morris sa elimine deseurile genrate de filtrele traditionale, si sa reduca consumul de energie electrica la ventilatoarele centralelor (pana la 24%).

Noul sistem de filtrare ajuta la economisirea de energie electrica. Acest fapt se datoreaza caderii de presiune extrem de scazuta pe care o prezinta tehnologia MESP* (micro electrostatic precipitator), maxim 60 Pa.

Astazi sustenabilitatea reprezinta o componenta strategica definitorie pentru marile companii. In aceasta directie, compania Philip Morris Romania si-a asumat un angajament de sustenabilitate ambitios – zero deseuri depozitate la groapa de gunoi.

Pentru a atinge acest obiectiv, se incinereaza cu recuperare energetica toate deseurile generate în procesul de producție.

Solutia de inlocuire a filtrelor clasice cu FAH MESP*

In fabrica din Otopeni, compania a instalat un nou sistem de filtrare in centralele de tratare a aerului. Actiunea a avut loc in ultimul trimestru al anului 2022. Rezultatele monitorizarii noii tehnologii le-au adus certitudinea ca sunt pe drumul cel bun. Acesta este un demers important în cadrul strategiei de dezvoltare durabila, prin care toti angajatii vor beneficia de o calitate superioara a aerului respirat in incinta fabricii. In acelasi timp, vor fi pregatiti pentru eventuale provocari de tipul pandemiei COVID-19.

Toate aspectele mentionate mai sus vor avea ca rezultat o scadere a amprentei de carbon asupra mediului inconjurator si vor ajuta astfel compania sa-si atinga tintele propuse.

Cum functioneaza?

Tehnologia MESP* prezinta trei etape in tratarea aerului, dupa cum urmeaza:

  • Pre – filtrare
  • Ionizare negativa a microparticulelor in suspensie
  • Captarea microparticulelor intr-un filtru incarcat electrostatic, care permite sterilizarea aerului (eficienta in purificare de peste 97%)

Asadar astazi, sustenabilitatea nu mai reprezinta pentru companii doar un exercitiu de comunicare. Sustenabilitate este componenta majora a strategiei de business la Philip Morris. Cei mai multi dintre marii jucatori din economie urmeaza deja exemplele de buna practica existente. Astfel, constientizeaza responsabilitatea sociala pe care o au fata de mediul inconjurator si bunastarea oamenilor.

Filtru si control box

Un comentariu la „Sustenabilitatea – o preocupare tot mai importantă a marilor companii”

Lasă un comentariu