Cum te asiguri ca aerul din casa este curat

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/joc-joaca-afec-iune-nevinova-ie-3933060/

Cuprins:

Cum îți poți da seama dacă aerul din interior este poluat?
Care sunt cei mai periculoși și frecvenți poluanți de la interior?
Cum poți îmbunătăți calitatea aerului din locuință?
Curios care este calitatea aerului din casa ta?

Pui mai presus de orice sănătatea familiei și te îngrijești de bunăstarea acesteia până în cele mai mici detalii. Însă uneori cea mai mare atenție trebuie să o acorzi aerului respirat. Cum la exterior este destul de dificil de ținut poluarea sub control, la interior poți lua măsuri pentru îmbunătățirea semnificativă a calității acestuia.

Cum îți poți da seama dacă aerul din interior este poluat?

În cazul în care tu sau un membru al familiei vă confruntați cu cel puțin unul din semnele de mai jos, înseamnă că trebuie să iei măsuri imediate pentru a nu avea probleme de sănătate ce se pot agrava. Fii vigilent dacă te confrunți cu:

– Dificultatea de a respira

– Reacții alergice, strănut, ochi iritați

– Piele uscată și iritare

– Dureri de cap și stări de amețeală

– Imposibilitatea de a adormi

– Mirosuri neplăcute în casă etc.

Care sunt cei mai periculoși și frecvenți poluanți de la interior?

Uneori, luăm lucrurile ca atare și nu ne gândim că unele obiecte achiziționate ne pot pune sănătatea în pericol. De la vopseaua de pe pereți și de pe uși și până la praful și particulele nocive ce se găsesc în covoarele pe care pășim și în alte țesături din întreaga casă, toate ne pot pune sănătatea în pericol.

Printre cei mai importanți poluanți de la interior, putem enumera:

Sursele de foc din interior care poluează foarte mult locuința, precum plitele pe gaz, cuptoarele, șemineele, sobele și nu numai.

Materialele de construcții: Acestea sunt considerate de obicei periculoase pentru sănătatea locatarilor, mai ales în clădirile noi fiind folosite materiale ce se evaporă și pătrund în aer. Foarte periculoase sunt Formaldehidele emanate de mobila, vopsea, aditivi si nu numai, iar in mod special azbestul.

Animalele de companie: Prezența lor afectează aerul pe care îl respirăm. Acestea năpârlesc iar mătreața acestora este un alergen puternic ce poate da bătăi de cap mai ales persoanelor ce suferă de astm.În plus, animalele de companie pot aduce polen pe blana lor după ce zburdă prin iarbă, acesta fiind foarte delicat pentru persoanele alergice.

Produsele chimice:Deși foarte eficiente, produsele de curățenie sunt extrem de iritante și nocive atunci când sunt inhalate. De aceea, se recomandă realizarea unor produse cu care poți igieniza casa din ingrediente cât mai naturale precum combinațiile de zeamă de lămâie sau oțet, bicarbonat și apă. După fiecare utilizare se recomandă deschiderea larg a geamurilor și aerisirea încăperii sau pornirea sistemului de ventilație.

Praful: Mai ales în orașele mari unde există nenumărate șantiere, praful se depune imediat ce a fost șters. Deși poate fi un procedeu descurajant, este bine ca praful să fie șters în mod regulat pentru a nu fi inhalat.

Cum poți îmbunătăți calitatea aerului din locuință?

Nu există o rețetă minune care să se potrivească tuturor situațiilor, însă există câteva măsuri ce pot fi luate de fiecare în parte pentru a purifica aerul pe care îl inhalăm.

Există probleme ale aerului temporare, ce pot fi rezolvate foarte simplu dar și probleme ce pot persista mult timp. De aceea, metoda de acțiune diferă. Spre exemplu, dacă vorbim despre o cameră foarte aglomerată și deloc ventilată, putem remedia problema aerului prin curățarea zonei, aruncarea lucrurilor nefolositoare și deschiderea geamului larg pentru o aerisire corectă și rapidă sau folosirea unui purificator de aer performant. În cazul în care te confrunți periodic cu o calitate inferioară a aerului dintr-o încăpere, poți veni cu soluții care să aibă rezultate pe termen lung:

1. Folosește un purificator de aer. Discret, silențios 100%, ionizatorul de aer Teqoya poate fi utilizat în orice cameră. Purificatoarele de aer Teqoya se găsesc în mai multe variante, pentru diferite camere, unele mai mici, altele mai mari și chiar varianta auto, portabilă. Purificatoarele de aer recreează condițiile producției de ioni negativi din natură, care sunt benefici pentru sănătatea noastră. Acesta are 10 ani garanție și este realizat în totalitate în Franța. Este un purificator de aer premium, iar pe toată durata de viață, de minim 10 ani, aparatul nu are nevoie de mentenanță deoarece nu are consumabile, nici filtre. Îndepărtează eficient microparticulele, virușii, bacteriile, microbii din atmosferă, lăsând un aer mult îmbunătățit.

2. Verifică și controlează sursa de poluare. De obicei este primul pas ce trebuie făcut. De îndată ce sursa de poluare este identificată, poți lua și măsurile potrivite.

3. Îmbunătățește sistemul de ventilație. Curăță filtrele, schimbă consumabilele și asigură-te că aparatul de aer condiționat funcționează în parametri optimi. Sistemul de ventilație este foarte important, acesta având rolul de a recicla aerul de la interior, de a-l filtra. Însă dacă acesta nu este curățat în profunzime, inclusiv filtrele și grilajele, poluanții pot pătrunde la interior.

4. Deschide larg ferestrele. Pe cât de simplă este această practică, pe atât de rar este utilizată. Aerisește zi de zi casa. Astfel se usucă și pereții dacă sunt predispuși spre acumularea umezelii, aerul proaspăt pătrunde la interior și nu se mai dezvoltă nici mucegaiul.

Curios care este calitatea aerului din casa ta?

Suntem alături de tine în lupta împotriva poluanților și îți punem la dispoziție purificatoare de aer Teqoya la prețuri accesibile, ionizatoare de aer performante dar și senzori pentru măsurarea calității aerului. Senzorul poate fi așezat pe noptieră sau pe masă și îți va comunica cu precizie care este nivelul de poluare din camera respectivă, indicând și gradul de umezeală dar și temperatura pe următoarele zile.

Dacă te confrunți măcar cu unul din simptomele menționate la începutul articolului, este cazul să îți măsori calitatea aerului la interior cu un senzor de calitate aer Nanovator. Acesta este foarte foarte complex, masoara 7 parametri, si nu necesită vreo pregătire anume sau cunoștințe, însă este foarte precis. Senzorul va cuantifica nivelul diferiților compuși volatili organici, dăunători pentru sănătate, ce provin de la soluțiile de curățenie utilizate în procesul de curățare a casei, de la vopseaua de pe pereți, mobilă și nu numai. Acești senzori detectează și Formaldehida, un compus emis în general de covoarele noi spre exemplu, sau Dioxidul de carbon CO2 si microparticulele PM.

Măsurile corecte luate la timp îți vor asigura un mediu sănătos în care să te retragi zi de zi, fără teama că te-ai putea îmbolnăvi.

Un comentariu la „Cum te asiguri ca aerul din casa este curat”

Lasă un comentariu