Siguranța în vacanță: cum să te bucuri de un aer proaspăt oriunde mergi

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sta-jos-sta-a-ezat-coarda-franghie

Este sezonul vacanțelor, al timpului petrecut cu familia și prietenii, al detașării de muncă și școală. Însă, indiferent de planurile de vacanță, când vine vorba despre sănătatea noastră, nu trebuie să punem deloc pauză. De aceea, trebuie să fim în permanență în gardă pentru a ne asigura că sănătatea noastră este pe primul loc, chiar și atunci când suntem în deplasare, departe de casă.

Ce iei cu tine în vacanță

Pe lângă hainele pe care vrei să le arunci în bagaj și care îți asigură confort, nu uita să lași loc în valiză și pentru articolele ce te pot ajuta în vacanță să îți protejezi sănătatea, indiferent de destinație:

1. Nu uita ochelarii de soare și pălăria. Chiar dacă iei la pas orașele sau stai toată ziua la plajă și relaxare, ochelarii de soare și un accesoriu de pus pe cap te vor ajuta să nu faci insolație. Aceasta se poate lăsa cu dureri de cap și chiar febră.

2. Medicamente. Dacă urmezi vreun tratament, nu uita să-l iei cu tine pentru a nu întrerupe administrarea lui. Însă dacă nu este cazul, ai grijă ca într-o borsetă să adaugi câteva analgezice în eventualitatea în care vei avea vreo migrenă, un unguent de dureri musculare, picături de ochi (mai ales dacă mergi la mare sau la piscină) și ce crezi că îți mai poate fi de ajutor în sejur.

3. Crema cu protecție solară. Chiar dacă nu faci plajă, soarele tot te poate arde chiar dacă stai la o terasă sau te plimbi pe străzile unui oraș. Pentru a nu te confrunta cu iritații ale pielii și arsuri, înainte de orice expediție aplică un strat generos de cremă cu protecție solară.

4. Nu uita de dezinfectanți. Sub formă de gel sau șervețele, dezinfectanții de mâini sunt extrem de importanți în această perioadă. Și, cum există posibilitatea ca în explorările tale să nu ai mereu acces la apă și săpun, este bine să fii pregătit cu dezinfectanți ce îți pot igieniza mâinile.

5. Poartă masca de protecție și evită locurile aglomerate. Dacă cei din jur par foarte relaxați, încearcă să te ferești tu de neplăceri. Poartă masca de protecție în avion, în mijloacele de transport în comun, când vizitezi anumite obiective turistice. Nu uita să bagi în bagaj mai multe măști pentru a fi sigur că nu rămâi fără.

6. Ia cu tine un purificator de aer. Nu te speria! Nu îți vom propune să iei cu tine un aparat imens ci unul micuț, ce încape chiar și într-o geantă, ce poate fi folosit atât în mașină cât și în camera de hotel. Astfel te asiguri că respiri un aer curat indiferent de destinație.

Cum să ai un aer purificat în camera de hotel

Tehnologia a avansat semnificativ și ne bucurăm că putem să profităm de ea oriunde am merge, fie că vorbim de laptop, tabletă, telefoane etc. Însă industria purificatoarelor de aer a evoluat și ea semnificativ și acum poți să te bucuri de aerul curat de acasă, chiar și în camera de hotel.

Teqoya Nomad este cel mai versatil purificator de aer, potrivit pentru a fi alături de tine în orice călătorie. Are dimensiuni reduse, de doar 9.5 cm x 8.5 cm x 4.5 cm, astfel că poate fi băgat în bagaj cu ușurință.

Care sunt avantajele purificatorului de aer Teqoya Nomad

Micuț dar performant…așa am putea descrie acest purificator de aer ce devine aliatul tău în lupta cu aerul poluat și particulele nocive din aer. Este cel ce protejează sănătatea familiei, oriunde și oricând, fiind potrivit pentru spații de până la 15 mp. Printre avantajele acestuia, putem menționa următoarele:

· Nu are filtre de schimbat;

· Are puterea de a neutraliza până la 99% din particulele ultrafine și germeni (acesta este un aspect extrem de important mai ales în perioada aceasta pandemică. Deși camerele de hotel sunt dezinfectate, acum poți dormi liniștit știind că și aerul din încăpere este curățat de bacterii, microbi și virusuri);

· Este complet silențios: nu te deranjează la somn și nici vecinii din alte camere nu îl aud;

· Emite doar ioni negativi;

· Este fabricat în totalitate în Franța din materiale ecologice.

Cum funcționează purificatorul de aer Teqoya Nomad

Ionizatorul de aer recreează condițiile producției de ioni negativi iar aceștia funcționează precum un aspirator natural. Purificatorul produce ioni negativi benefici pentru sănătatea noastră. Acest produs deține toate certificările necesare din domeniu precum CE CEM, PEFC. Nu are filtre și are la bază o tehnologie unică, brevetată.

Ionizatorul de aer Teqoya Nomad este indicat și pentru persoanele ce suferă de alergii și, de aceea, este ideal pentru a fi luat în mașină și chiar în camerele de hotel, anihilând cu succes alergenii.

Cum măsori calitatea aerului la interior

Dacă dorești să îi măsori performanțele, poți oricând lua cu tine și un senzor pentru măsurarea calității aerului Kaiterra Laser Egg Co2, portabil și la fel de mic. Astfel, indiferent de situație știi ce aer respiri la interior.

Senzorul pentru măsurarea calității aerului reprezintă o soluție propulsată de un sistem optic de senzori, care efectiv numără microparticulele individuale din aer. Acesta monitorizează cu succes indicele general al calității aerului AQl, nivelul CO2, temperatura, umiditatea și… îți arată chiar vremea probabilă pentru zilele următoare în orașul ales.

Pentru a avea parte de vacanțe reușite, trebuie să ții cont și de ce anume și cât mănânci, să te hidratezi suficient pentru a putea face față temperaturilor ridicate și să mergi suficient pe jos astfel încât corpul tău să nu se resimtă la întoarcere. Orice fel de mișcare în aer liber este perfectă, mai ales dacă ești o persoană activă și în restul anului. Nu uita să consumi alcool cu moderație pentru a evita stările de rău ce pot interveni și evită băuturile calorice precum cocktailurile, berea în exces, sucurile acidulate.

Cu puțină grijă și atenție, te poți bucura de clipe de neuitat într-un concediu planificat și bine-meritat, chiar și pe perioada pandemiei.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: