De ce să vă dotați autovehiculul cu un purificator de aer?

Ambuteiajele ne-au pus nervii la încercare. Chiar mai rău, blocajele din trafic nu numai că ne scot din sărite și ne mănâncă ani buni din viață, dar cauzează și grave probleme de sănătate din cauza poluării care intră în habitaclu.

Există soluții pentru combaterea poluării auto pe parcursul călătoriilor în mașina noastră?

Noua generație de ionizatoare de la TEQOYA, care va fi în curând esențială în vehiculele noastre, datorită evoluției economiilor și nivelurilor din ce în ce mai ridicate ale poluării.

Poluarea agravează stresul și anxietatea în ambuteiaje! de ce?

Într-un blocaj din trafic, simți cum te înfurii datorită avansării și frânării la fiecare douăzeci de secunde? Pentru a ne păstra calmul, de multe ori deschiem fereastra mașinii și încercăm un de exercițiu de respirație, dar nu există aer sănătos afară. Dimpotrivă, gazele de eșapament ale mașinilor din jur ne irită grav nasul, gâtul și ochii.

În cele din urmă, nu ne simțim mai relaxați, ba chiar mai anxioși, de ce?

Legătura dintre noi ca indivizi și mediu nu este nouă. Acesta poate fi propriul mediu de viață, dar, de asemenea, contextul legat de mediu în sens mai general: aerul pe care îl respirăm, de exemplu. Poluarea aerului nu ne afectează doar sănătatea fizică, ci și cea psihică.

Martina Benazzi, psiholog și psihoterapeut în asistență socială pentru copii în orășelul Francez Seine-Saint-Denis, afirmă următoarele:

„Unele studii ne arată o corelare reală între poluanți și tulburările psihologice …”.

În zilele noastre, în plus față de consecințele negative legate de poluare și microparticulele fine asupra stării noastre fizice, dar în special pentru sistemele noastre respiratorii și vasculare, poluarea afectează capacitatea noastră psihică. În marile orașe ale Chinei, specialiștii au observat că starea de spirit a locuitorilor era fluctuantă, cu niveluri foarte ridicate în timpul orelor de vârf, când poluarea cu particule fine era la niveluri maxime. Aceste studii demonstrează că poluarea acționează negativ și asupra echilibrului nostru mental.

( conformitate studiilor efectuate de Massachusetts Institute of Technology, Academia Chineză de Științe, precum și universitățile din Beijing și Shanghai )

Expunerea la concentrații mari de gaze de eșapament duce la semne de iritare a ochilor sau a tractului respirator. În același timp, atunci când aceste particule fine sunt integrate în organism, ele tind să genereze sau să accentueze stresul oxidativ, factor ce ne-ar provoca scăderea capacităților cognitive și ar reduce capacitatea de memorare și concentrare.

În cele din urmă, aceste efecte adverse fiziologice cauzate de inhalarea aerului poluat, vor fi transmise la creier prin semnale neuronale, provocând reacții emoționale adverse. Nu mare trebuie să fie surpriza când observăm că practic în locurile cele mai poluate există mai multă neliniște și depresie.

Gazele de eșapament intră în mașinile noastre.

Ambuteiaje și poluare: un risc pentru șoferi

Ambuteiajele înseamnă că petrecem mai mult timp în mașină decât ne așteptam, ceea ce înseamnă că suntem expuși la aer mai poluat și pentru o durată mai lungă de timp.

În timpul ambuteiajelor, șoferii sunt înconjurați de mașini ale căror gaze de eșapament sunt eliberate continuu. Aceste gaze reprezintă practic un cocktail de poluanți periculoși, format din dioxid de azot (NO2) și ozon (O3). Așa cum explicam mai devreme, expunerea la concentrații ridicate de gaze de eșapament provoacă semne de iritare a ochilor sau a tractului respirator, iar pe termen lung ele pot provoca astm și leziuni structurale severe și permanente la nivelul plămânilor.

Un studiu publicat în revista Environmental Science Processes & Impacts a constatat că nivelul de poluare la care șoferii și pasagerii au fost expuși într-un anumit interval de timp, a fost de șapte ori mai ridicat în interiorul unei mașini blocate în trafic cu ferestrele deschise decât cel la care au fost supuși pietonii într-o intersecție. Poluarea interioară într-o mașină blocată în trafic intens este cu până la 40% mai mare decât atunci când traficul este fluid.

Supraexpunerea la poluanții din interiorul vehiculului

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, o mașină, chiar și cu ferestre închise, acumulează poluare. Potrivit unui studiu, aerul din interiorul mașinii este de până la 4 ori mai poluat decât aerul din exterior, deoarece acesta din urmă absoarbe emisiile provenite de la vehiculele din jur și le recirculă în interior. Cercetătorii de la Institutul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală (Inserm) au arătat că aproape jumătate dintre poluanții din interiorul mașinilor provin de la vehiculele din fața lor, mai ales dacă aceste vehicule sunt mari poluatori, cum ar fi camioanele diesel. Astfel, mașina, în loc să protejeze pasagerii de poluare, previne poluanții de la afievacuați: Poluarea din exterior tinde să se acumuleze în interiorul vehiculelor.

În concluzie, interiorul mașinii ne expune în special la poluarea automobilului, în ambuteiaje, dar și la drum. Nu trebuie să mai subestimăm pericolele poluării aerului din interiorul mașinii care ne amenință sănătatea, în mod cu totul special pentru copii și persoanele sensibile.

Care sunt poluanții din interiorul vehiculelor? În interiorul habitaclului, dioxidul de azot (NO2), particulele fine și benzenul sunt principalii poluanți:

Ø Dioxidul de azot, un gaz foarte iritant, promovează dezvoltarea problemelor respiratorii și a bolilor cardiovasculare.

Ø Particulele pot irita tractul respirator și pot afecta funcțiile cardio-respiratorii. Unele sunt cancerigene.

Ø Benzenul favorizează apariția leucemiei.

Purificatorul de aer pentru mașini Teqoya Nomad: bucurați-vă de aer curat în timpul călătoriei.

Cum se poate remedia această problemă și respira aer sănătos și curat pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și a pasagerilor dumneavoastră?

TEQOYA este interesat de sănătatea respiratorie a conducătorilor auto pentru o lungă perioadă de timp, acționăm în mod constant la îmbunătățirea tehnologiei noastre de purificare a aerului pentru a ca dumneavoastră să puteți respira aer curat în autovehicul. Purificatoarele noastre de aer auto sunt testate și aprobate de Fundația Carcept Prev (Klesia Group).

Astfel, suntem mândri să vă prezentăm noua generație de ionizator de aer auto, TEQOYA Nomad.

Îl definim ca un purificator de aer auto care vă însoțește în toate călătoriile dumneavoastră și creează o bulă de aer pur în jurul vostru. Noul TEQOYA Nomad diferă de modelul nostru anterior Tip4:

Ø Acesta nu este numai pentru mașina, dar, de asemenea, este potrivit pentru birou sau în călătorie

Ø Este mai eficient și mai puternic, producând cu 50% mai mulți ioni negativi.

Ø Dispozitivul este ușor atașabil la grila de ventilație cu suportul furnizat și se conectează la portul USB al vehiculului.

Ø Greutatea Nomad este de doar un sfert din cea a Tip4, este ușor de transportat și utilizabil oriunde vă aflați.

”Pentru acest al treilea model al colecției TEQOYA am adaptat identitatea produselor de casă la interiorul mașinii. Am favorizat discreția pentru a nu împovăra spațiul de conducere. Acest lucru a fost realizat prin optarea pentru un produs suspendat și negru. De asemenea, datorită unei miniaturizări semnificative a electronicelor, care permite totuși ionizatoarelor TEQOYA să mențină diferența de eficiență a ionizatoarelor TEQOYA în comparație cu produsele concurente. În plus, poziționarea sa cât mai aproape posibil de sosirile de aer de cabină permite cea mai bună eficiență posibilă. În plus, ne-am dorit un produs nomad care ar putea fi, de asemenea, utilizat pe o stație de lucru, așa că am creat un mic suport din lemn în spiritul picioarelor, care sunt caracteristice modelelor TEQOYA pentru acasă. Un sistem de magnetizare facilitează trecerea de la o utilizare la alta, cu un produs simplu și calitativ”.

Frank Bieven, wellness and sustainable development designer

Lasă un comentariu