Războiului împotriva COVID-19

Actualizată în: 5 dec. 2020

Preluat de pe Statano.ocm – scris de Leandro Antunes Berti
Președintele Asociației Nanotehnologice din Brazilia
CEO BRASILNANO la FIBER INOVA

Articolul de mai jos reprezintă o reflecție personală a domnului Leandro Antunes Berti cu privire la modul în care Nanotehnologia ne poate ajuta în Războiul împotriva COVID-19, și cum Nanotehnologia poate rezolva problema Sănătății și a Economiei. Profesorul nu a explorat toate fațetele scenariului, dar a încercat să acopere cât mai mult. Știința reprezintă realități și împotriva realităților nu există argumente.

Introducere

Deși multe guverne nu acordă atenție urgenței acestui moment, pentru un fapt sau altul suntem în război. Nu este un război convențional, ci un război între lumea macro și lumea moleculară, mai precis împotriva a trilioane de soldați, sub forma unor mașini moleculare extrem de eficiente și infecțioase, numite viruși.

În acest caz, New Coronavirus (COVID-19), reprezintă inamicul care trebuie combătut.

De ce pierdem această luptă la un scor atât de mare?

În primul rând, abordăm cauza și nu efectul. Aceste mașini moleculare au dimensiuni între 120nm și 160 nm și funcționează într-o lume diferită față de a noastră, reprezintă un inamic invizibil al unei lumi necunoscute. Nanolumea are reguli și fenomene fizice care sunt foarte diferite în comparație cu Macrolumea noastră. Acest lucru în sine provoacă deja discrepanțe ciudate și ne plasează într-o poziție vulnerabilă, pentru că practic Macrolumea este compusă tocmai din însumarea tuturor acestor nanolumi. Facem parte deci dintr-un context unic, iar armele noastre de apărare sunt din lumea macro și, datorită unui simplu fapt – dimensiunea, aceste arme sunt ineficiente și incapabile să lupte cu Nanolumea.

Cum putem învinge acest joc?

O soluție mai bună ar fi echiparea întregii populații cu soldați la scară nano pentru a combate COVID-19. Dar care ar fi forma acestei lupte? Ca în orice război, este necesar să cucerim teritoriul pentru a putea avansa spre victorie, iar pentru aceasta este nevoie de strategie. Trebuie să poziționăm soldații cei mai buni soldați ai noștri la nivel strategic, cum ar fi suprafețele. Folosind solutii acoperire suprafete cu efect de autocuratare, ce conțin nanosoldați echipați cu capacitate fotocatalitică pot fi aplicați pe orice suprafață, permițând inactivarea virusului la atingerea nanosoldatului. Cine ar fi acest nanosoldat? nanoparticule semiconductoare fotocatalitice, cum ar fi dioxidul de titan (TiO2), un puternic fotocatalizator care, atunci când este în contact cu lumina solară, produce electroni liberi, care distrug orice material organic și murdărie de pe suprafață. Cu această soluție, putem proteja spațiile publice urbane și câștiga un teritoriu important în acest război. De asemenea, important este, ca tot timpul atunci când intrăm în contact cu alte persoane, să purtăm masca protectie, de asemenea în casele noastre putem folosi un purificator aer ce poate ajuta la neutralizarea bacteriilor și virușilor din aerul respirat.

După ce vom fi câștigat spațiul public urban! Cum avansăm în spațiile private?

O soluție interesantă pentru spațiile private poate fi aplicarea nanosoldaților în vopsele, lacuri cu proprietăți fotocatalitice și antimicrobiene pe pereții și coridoarele spitalelor, caselor, podelelor ceramice, pardoselilor din lemn, mânerelor ușilor, balustradelor, ceramicii sanitare, în băi și pe orice suprafață. Știm că nu mai avem timp să renovăm spitale în mod convențional, deoarece acesta ar fi un pas care trebuie făcut înainte de a apărea această problemă. Cu toate acestea, este posibil să se utilizeze, prin pulverizare, nanostraturi de protecție pe pereți cu ajutorul acestor nanosoldiați, cu o ântrerupere minimă a activității. În case, magazine, birouri, supermarketuri, transport în comun și alte unități, se poate utiliza aceeași tehnică. Acoperirea suprafețelor predispuse să conțină COVID-19

ar fi de mare ajutor. Cu aceste măsuri ne putem asigura că spațiile publice și private vor avea o protecție mai bună. Acest lucru face posibil ca oamenii să se întoarcă la muncă, deoarece mediul va fi mai sigur.

Acum că am avansat în spațiile urbane publice și private, cum putem continua bătălia?

Concentrându-ne puțin asupra măsurilor pentru a combate răspândirea COVID-19 în rândul oamenilor. Distanțarea socială servește pentru a nu supraîncărca sistemul de sănătate, așa că rămânerea acasă este cea mai bună soluție. O altă măsură importantă este să ne menținem întotdeauna mâinile curate, de aceea este important să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, iar atunci când este disponibil, să utilizăm dezinfectați cu min. 70%. Concentrație dealcool.

Într-un scenariu, în care spațiile urbane și private sunt protejate, am putea reveni la lucru cu un risc foarte scăzut. Cu toate acestea, trebuie să oferim cetățenilor noștri o protecție adecvată, deoarece virusul se răspândește de la persoană la persoană. Dacă aplicăm nanosoldații pe măști, chiar făcute în casă, ne putem întări bariera protectoare și astfel vom începe să avem o viață normală. De asemenea, putem proteja și mănușile protectoare cu nanosoldați, astfel încât copiii să nu fie ușor contaminați și așa mai departe.

Am reușit să protejăm populația generală de daunele colaterale, cum să îi protejăm pe cei din prima linie?

Cei aflați în prima linie sunt profesioniști din domeniul sănătății care își asumă riscul de a lupta împotriva inamicului în forma lui cea mai agresivă. Ei sunt cei care au nevoie de cea mai multă protecție, pentru că, dacă ei cad, COVID-19 câștigă teritoriul. Putem oferi profesioniștilor din domeniul sănătății un set de arme eficiente în combaterea COVID-19. Am început prin furnizarea de îmbrăcăminte specială cu nanofibre și capacitatea de a proteja, dar și de a inactiva inamicul atunci când este în contact direct, adică nanosoldați care inactivează inamicul imediat după contact. Cu îmbrăcăminte de protecție adecvată (uniforme) care ajută la conținerea contaminării, profesionistul în sănătate va fi mai sigur pentru a lupta împotriva COVID-19. Un alt echipament fundamental în această luptă sunt testele rapide care folosesc nanosoldați capabili să numere cu exactitate cantitatea de inamic eficient în corpul persoanei afectate. Acești nanosoldați au capacitatea de a indica vizual nivelul de infecție al inamicului. Cu aceste informații, sistemul de sănătate poate aloca mai multă atenție pacienților. Acum, cu o uniformă robustă și echipat cu sistemul de detectare a inamicului invizibil, profesionistul în sănătate se poate concentra pe bătălia care urmează. Știind că are o protecție mai mare și o rezistență combativă mai bună decât inamicul său. Asediul se întărește acum, am câștigat un alt teritoriu strategic și ne apropiem de bătălia finală la baza principală a inamicului.

Ce alte arme sunt necesare în luptă?

Câmpul nostru de luptă este lumea nano, sau lumea biologică, în care trăiește acest dușman. Deci, acum trebuie să ne concentrăm pe crearea de arme puternice, capabile să combată COVID-19 în propriul său mediu, direct în zona în care este cel mai puternic. Aici intră nanosoldații speciali, care au funcția de a identifica, captura și elimina inamicul, astfel încât niciun virus să nu poată intra în celulele umane. Acești nanosoldați sunt elita și pot fi administrați oral, prin injecție sau aerosoli, intră în corp și atacă inamicul exact acolo unde s-a fixat. Au un sistem avansat de navigație și au un atac foarte precis. Nanoparticulele sunt dotate cu toate tipurile de scule pentru a proteja celulele împotriva contaminării. Acești nanosoldați reprezintă soluții complexe, capabile să transporte produse nanocapsulate care, atunci când sunt eliberate, anihilează instantaneu hoardele inamicului. Există acei nanosoldați care injectează informații, care dezorientează inamicul, slăbindu-i poziția pentru un atac puternic capabil să decimeze inamicul. Sunt mari eroi, puțin folosiți, care ar face o mare diferență în această luptă. Odată cu desfășurarea a trilioane de soldați, virusul nu va avea nicio șansă, va fi eliminat și ființa umană vindecată de această boală devastatoare.

Cum să neutralizezi o dată pentru totdeauna acțiunea inamicului și să câștigi bătălia finală?

Bătălia finală va fi câștigată numai atunci când toată lumea va fi imunizată împotriva acestui inamic invizibil.

Pentru aceasta, este nevoie de un vaccin, acest vaccin poate fi îmbunătățit folosind nanosoldați care le crește imunogenitatea, adică cresc capacitatea vaccinului de a imuniza oamenii. Acești nanosoldați sunt experți în extinderea acțiunii vaccinului și pot ataca mai bine chiar variațiile și mutațiile virusului. Aceștia reprezintă pașii în ordine, evident, această situație nu o mai poate fi aplicată, întrucât suntem deja în mijlocul pandemiei. Nu mai există timp pentru a face această acțiune coordonată, totul trebuie să se întâmple în acțiuni paralele, astfel încât să putem depăși acest dușman neobosit. Cu toate acestea, acești pași pot fi făcuți în viitorul apropiat pentru a ne asigura că suntem protejați de alte atacuri ca acesta. Avem nevoie de conștientizarea tuturor țărilor, care să investaescă mai mult în nanobiotehnologii și nu numai în IT, deoarece IT-ul ajută, dar nu rezolvă problema pe care o avem în acest moment.

Tot ce am raportat despre nanosoldați este real! Acești nanosoldați există și sunt prezenți pentru a ne ajuta în aceste momente dificile. Avem nevoie de mai multe resurse, efort și prioritate în nanotehnologie, deoarece nano este șansa marea noastră de a eradica pandemiile din viața noastră.

Lasă un comentariu