Cum monitorizezi aerul din casă

În cazul în care ai suspiciuni cu privire la originea poluării aerului și a calității acestuia în casa ta, află că este foarte dificil să identifici cu exactitate natura sau specificul poluanților, fără un monitor de măsurare a calității aerului.

Un astfel de monitor pentru calitatea aerului, are senzori care pot măsura poluanți, cum ar fi microparticulele în suspensie PM 2.5, PM 1și PM10, formaldehide HCHO și compușii organici volatili TVOC. Asta înseamnă că poate măsura orice poluant în aer liber, care s-a furișat în interiorul casei tale, sau să te ajute să înțelegi produsele sau soluțiile de curățenie nou cumpărate emit gaze care sunt iritante pentru căile respiratorii. Prin utilizarea unui monitor, puteți lua decizii mai calculate cu privire la locația exactă, momentul și cauza poluării. Acest monitor vă va echipa mai bine pentru înțelegerea și identificarea problemelor specifice ce afectează calitatea aerului din casă.

Doriți să aflați detaliile cu privire la ceea ce știu să facă monitoarele noastre de măsurare a calității aerului? Mai multe despre toate aspectele tehnice și modul în care acestea te pot ajuta găsiți aici.

Sfat: Monitorizați periodic calitatea aerului din casă

Este important să se urmărească modificările în calitatea aerului interior în timp, deoarece în anumite momente ale zilei acestea pot avea vârfuri în fluctuație. Încercați să observați asemănări între acțiunile și momentele în care aceste niveluri cresc sau scad. Ele pot fi corelate cu anumite întâmplări, acțiuni sau comportamente ale noastre. De exemplu, observați o creștere a valorilor atunci când gătiți? Când faceți curățenie? Când vă aranjați părul? Toate aceste activități pot avea un impact semnificativ asupra aerului din casa dumneavoastră.

Diferite spații în casă sunt folosite în scopuri diferite și sunt susceptibile de a avea diferite tipuri (și cantități) de poluanți. De aceea este important să monitorizăm aerul în mai multe puncte din casă. De exemplu, dacă monitorul indică valori mari în bucătărie, acest factor poate fi corelat cu gătitul. Sau, în cazul în care monitorul de calitate a aerului arată valori ridicate lângă o fereastră deschisă, acesta poate indica faptul că în casă au intrat poluanții din exterior. Cei mai mulți oameni nu realizează că spațiile alăturate spre exemplu unui garaj, tind să aibă niveluri de poluare mult mai ridicate din cauza eșapamentului vehiculului.

Dacă observi în general niveluri mai ridicate într-o cameră în comparație cu alta, fără a observa nici o sursă specifică, vinovatul de serviciu poate fi mocheta sau chiar vopseaua de pe pereți. Un alt factor important de reținut este că, dacă locuiești într-un bloc sau clădire de apartamente, ceilalți rezidenți ai clădirii, prin natura activităților lor, pot influența calitatea aerului în incinta casei tale .

Concluzie

Calitatea aerului dintr-o casă reprezintă un subiect delicat, ce nu este întotdeauna bine înțeles. Fiecare casă are parte de propriile-i provocări, atunci când vine vorba despre calitatea aerului interior, care depind de locație, tipul și originea materialelor, dar mai ales de ceea ce se întâmplă în interiorul casei. Primul pas spre înțelegerea și gestionarea aerului în casa ta este capacitatea de a diagnostica cu exactitate problema. Dacă ești în măsură să conștientizezi ce se întâmplă cu aerul pe care tu sau cei dragi ție îl respirați, poți cu siguranță identifica următorul pas și să iei măsuri în consecință pentru rezolvarea problemei .

Pregătit să duci calitatea aerului din casa ta la nivelul următor? Aici găsești informații despre senzori de monitorizare a calității aerului

Voi reveni curând cu sfaturi referitoare la ce poți face în situația în care ai deja senzorul de monitorizare a calității aerului și vrei să acționezi pentru îmbunătăți calitatea aerului din casa ta.

Dacă ești încă cu mine😊, îți mulțumesc pentru atenție, și voi reveni săptămâna viitoare cu idei despre ceea ce poți face în a-ți transforma casa într-o oază de relaxare lipsită de poluanți.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: